Снимка: БулфотоПрезидентът Румен Радев получи поздравителни писма от редица държавни глави по

...
Снимка: БулфотоПрезидентът Румен Радев получи поздравителни писма от редица държавни глави по
Коментари Харесай

Държавни лидери от цял свят поздравиха българите за 3 март

Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев получи приветствени писма от редица държавни глави във връзка идното отбелязване на Националния празник на България – Трети март. Това оповестиха от Прессекретариата на президента, написа novini.bg.

Писма до българския държавен глава изпратиха президентите и държавните ръководители на Руската федерация, Съединени американски щати, Френската република, Федерална република Германия, кралят на белгийците Филип, кралят на Испания Фелипе VI, императорът на Япония Акихито, кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, кралят на Хашемитско кралство Йордания Абдула II бин ал-Хусейн, президентът на Република Естония, на Арабска република Египет, Република Хърватия, Република Унгария, Румъния, Република Ирландия, Република Азербайджан, Република Корея, Босна и Херцеговина, Палестина, Суверенния боен медал на хоспиталиерите на свети Йоан, от Йерусалим, Родос и Малта, както и доста други.

„ Приемете сърдечни поздравления по случай Националния празник на Република България – Денят на Освобождението от османското робство “, декларира в писмото си президентът на Руската федерация Владимир Путин.

„ В паметта на народите ни вечно ще остане безсмъртният героизъм на съветските бойци и българските опълченци, които героически се сражаваха за свободата и независимостта на България “, се споделя още в писмото на съветския президент. Владимир Путин изразява убеденост, че общите исторически обичаи на братското другарство и взаимопомощ, културна и духовна непосредственост, ще не престават да бъдат надеждна основа за развиването на всестранното съдействие сред двете страни.

„ От името на народа на Съединените американски щати приветствам българския народ във връзка Освобождението на България – 3 март. България е значим съдружник в НАТО и ние ценим нашето дълготрайно съдействие и другарство “, декларира в писмото си президентът на САЩ Доналд Тръмп.

„ По мотив Националния празник на Република България имам удоволствието от името на френския народ да насочва към Вас и Вашите съграждани моите откровени поздравления. Щастлив съм, че 140-те години от установяването на дипломатически връзки сред нашите две страни ни дават мотив да подчертаем силата на френско-българското историческо другарство “, декларира в писмото си до българския държавен глава, президентът на Френската република Еманюел Макрон. Президентът

Макрон показва убеденост, че двете страни ще продължат да работят дружно за подсилване на Европейския съюз и за неговия принос за протекция на жителите, за икономическото и обществено доближаване и за господство на закона.

„ Съюзът би трябвало да остане на висота на интернационалната сцена. Оценявам ролята на България в интерес на стабилността в района на Западните Балкани и вашия персонален ангажимент за прогрес в региона на европейската защита “, се споделя още в писмото на френския президент.

Федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер поздравява най-сърдечно президента Румен Радев и българските жители по случай Националния празник на Република България. „ Нашите страни са обединени от дългогодишно и изпълнено с доверие партньорство. С оглед на разнообразните провокации, пред които дружно сме изправени в Европа, се надявам че и в бъдеще другарството сред България и Германия ще остане мощно свързващо звено и ще способства за обединен и суверен Европейски съюз “, декларира немският президент. Франк-Валтер Щайнмайер акцентира, че ще се радва разговорът сред двете страни да бъде изчерпателен още повече по време на визитата му в България през идващия месец.

„ Отбелязването на Националния празник на Република България ми дава опция да изразя на Ваше Превъзходителство моите топли поздравления, както и пожелания за благополучие и разцвет на Вас и на Вашите сънародници “, се споделя в приветственото писмо на Н. В. Филип, крал на белгийците. В писмото си Крал Филип показва вяра, че връзките на другарство и съдействие сред двете страни ще не престават да се развиват.
Кралят на Испания Фелипе VI пожелава от името на държавното управление и на испанския народ най-хубави пожелания за мир и разцвет на българския народ по случай Националния празник на Република България.

„ По мотив Националния празник на България за мен е голямо наслаждение да насочва към Вас моите най-топли поздравления “, декларира президентът на Република Корея Мун Дже-Ин. „ С течение на годините нашите две страни непрекъснато развиват другарски връзки като работят дружно в разнообразни области. Очаквам с неспокойствие по-нататъшното задълбочаване и подсилване на двустранните връзки от съвместен интерес и по насочен към бъдещето метод “, се споделя още в писмото на президента Мун Дже-Ин.

„ По мотив Националния празник на Вашата страна имам удоволствието да насочва от свое име и от името на държавното управление и народа на Саудитска Арабия най-искрените ни поздравления и благопожелания към Вас за здраво здраве и благополучие, както и благопожеланията ни към държавното управление и народа на Република България за по-нататъшен напредък и благополучие “, декларира Н. В. Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, крал на Кралство Саудитска Арабия.

„ За мен е голямо наслаждение да изпратя моите най-топли поздравления по случай отбелязването на Вашия Национален празник, както и моите най-хубави пожелания за здраве и благополучие на българския народ “, се споделя в поздравлението на президента на Арабска република Египет Абдел Фатах Ал-Сиси. „ Използвам опцията да заявя, че се надявам да продължим да насърчаваме развиването на връзките сред нашите две страни от съвместен интерес “, декларира в писмото си египетският президент.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР